Rentablanca: Real Estate Costa Blanca since 2007

Purchase property

KOOP UW WONING SAMEN MET ONS

Het vinden van de ideale koop (vakantie)woning aan de Costa Blanca kan een moeizaam traject zijn. Wellicht bent u nog niet goed bekend in de omgeving waarin u een woning wilt aankopen en bent u niet bekend met de Spaanse wetgeving. Het is dan uiterst plezierig iemand aan uw zijde te hebben die hierin tot in de puntjes bekend is. Er is namelijk niets vervelender dan bij of na de aankoop van een woning voor verrassingen komen te staan. 

Omgeving
Kiest u voor gemoedelijke plaatsen zoals bijvoorbeeld Rojales, La Marina, Gran Alacant, bergplaatsjes zoals Javea en Calpe, een kustplaats als Guardamar en Torrevieja of voor het massatoerisme in Benidorm?
Denkt u ook aan de afstand die u maximaal wilt overbruggen naar uw (vakantie)woning als u naar de Costa Blanca vliegt of rijdt? Diverse luchtvaartmaatschappijen brengen u in ca. 2.5 uur vanuit Nederland naar de luchthavens Alicante, Valancia en  Murcia. U heeft een ruime keuze aan luchtvaart- en chartermaatschappijen zoals KLM, Transavia, Vueling en Ryanair.
De aankoop van een woning aan de Costa Blanca is nog altijd een goede en gezonde investering, niet alleen door Europa’s gezondste leefklimaat, maar ook door de woningen die nog steeds in waarde stijgen. 

Voorkomen is beter dan…..
Een woning kopen in Nederland gaat anders als de aankoop van een woning in Spanje. U kunt o.a. te maken krijgen met illegale bebouwingen, percelen die niet op naam staan van de verkoper en schulden die resten op de woning.
Gemeentes treden de laatste jaren hard op tegen illegale bebouwingen zonder vergunning en er zijn zelfs woningen met de grond gelijk gemaakt.
Het is moeilijk een makelaar verantwoordelijk te stellen als er zaken misgaan bij de koop, het is derhalve belangrijk om te weten dat u bij de toekomstige aankoop van uw woning, zaken doet met een betrouwbaar kantoor. 

Daarom kiest u voor Rentablanca
Om de risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren zoekt Rentablanca niet alleen een passende woning voor u, maar adviseert en begeleidt Rentablanca u tevens bij alle bijkomstige juridische,  financiële en administratieve zaken waar men mee te maken krijgt bij de aankoop van een woning in Spanje;
vanaf het aanbod van de woning, de individuele bezichtigingen, de verkooponderhandelingen, het eigendomsonderzoek, het passeren van de eigendomsakte (in het Spaans de escritura) in uw eigen taal tot en met de nazorg van uw eigendom.
Voor veel van de administratieve bijkomstigheden die bij de aankoop van een woning komen kijken  wordt in Spanje vaak een gestoria ingeschakeld, oftewel een administratiekantoor. Al deze taken handelt Rentablanca, in samenwerking met betrouwbare partners, voor u af zodat u hier geen omkijken naar heeft en alles bij één loket kunt afhandelen.
Na het in kaart brengen van uw wensen en eisen beginnen wij met de aanvraag van een NIE nummer, NIE staat voor Numero de Identificación de Extranjero en is een fiscaal nummer voor buitenlanders, vergelijkbaar met het Nederlandse sofinummer. U bent verplicht in het bezit te zijn van dit nummer om een woning aan te kopen in Spanje, Rentablanca kan deze aanvraag tevens voor u verzorgen op afstand.
Hierna zullen wij u met grote regelmaat actuele woningen aanbieden, afgestemd op uw wensen en eisen. De door u uitgekozen woningen hopen wij met in het zuiden te mogen bezichtigen. 

Wij zijn er niet alleen voor u vóór en tijdens de aankoop, wij zullen er ook zijn voor de nazorg van uw woning en ondersteuning geven bij het verrichten van aanpassingen aan uw woning, het beheren en verhuren van uw woning aan de Costa Blanca en alle andere bijkomende zaken. Wij gaan graag gericht voor u op zoek naar een nieuwbouw of bestaande woning, appartement, bungalow, villa  en/of finca (landhuis) aan de Costa Blanca en zullen u hier van A tot Z bij begeleiden. 

Estoy de acuerdo
Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.